Tippek, trükkök

Hasznos tanácsok a Vegan Starban készített növényi tejekhez

 

Reméljük, hogy tippjeinket és trükkjeinket hasznosnak találja majd, és segítségükkel még ízletesebb és egészségesebb növényi italokat, leveseket készíthet. Az alábbi tanácsok kizárólag a Vegan Star Vital készülékben készített növényi tejek és levesek készítésére lettek kialakítva, más készítési módokra (hagyományos főzés) vagy más konyhai kisgépek használata esetén nem érvényesek.

 

Alapanyagokkal kapcsolatos tippek

Alapanyagokkal kapcsolatos tippek

 

  • Javasoljuk, hogy lehetőség szerint bio és GMO mentes alapanyagokat válasszon.
  • Mindig nézze meg alaposan a megvásárolt alapanyag címkéjét és lehetőleg Európában előállított termékeket válasszon.
  • Mag italok készítése esetén (pl. mandulatej) a kiválasztott mag héját könnyen le tudja húzni, ha a magot leforrázza és egy pár percig a forró vízben benne hagyja.
  • Gyümölcsök és zöldségek felhasználása:
    • A kiválasztott friss alapanyagot mindig alaposan mossa meg.
    • Konzerv gyümölcsök használatát nem javasoljuk, ugyanis általában magas cukortartalommal rendelkezhetnek, illetve tápanyag- és vitamintartalmuk alacsonyabb lehet.
    • Idényen kívül a fagyasztott gyümölcsök és zöldségek használata javasolt, ugyanis azok hasonlóan magas vitamin tartalommal rendelkeznek, mint a friss változatok, ugyanis betakarítás után azonnal megtörténik fagyasztásuk.
    • Amennyiben gyümölcsös italt készít, a gyümölcsöt (körte és birslama kivételével) mindig utólag turmixolja az italhoz és ne főzze együtt vele.
  • Alapanyagok közül a szóját, a rizst és az olajos magokat javasoljuk előáztatni, ugyanis kellemesebb ízt érünk el minden esetben, és a szója esetében a puffasztó hatástól is megkíméljük magunkat.
  • Mindig hántolt gabonát, szóját és rizst használjon.
  • Lehetőleg tisztított vizet használjon az italokhoz.
  • Amennyiben Ön vegetáriánus étrendet folytat, vagy más okból kifolyólag (tejfehérje vagy laktózérzékenység) teljesen mellőzi étrendjéből a tejtermékeket, mindig figyeljen, hogy szervezete elegendő kalciumhoz és az annak beépüléséhez szükséges D-vitaminhoz jusson.

Italkészítéssel kapcsolatos tippek

Italkészítéssel kapcsolatos tippek

 

  • Hogy itala vagy levese mindig krémes legyen, adjon hozzá főzés előtt egy evőkanál növényi olajat (pl. olívaolaj, lenolaj, dióolaj, mákolaj).
  • A növényi italok, köztük főleg a rizs hajlamos a nyákos állományra. Ennek elkerülése érdekében az ital főzése előtt adjon 1/2 - 1 mérőpohár kókuszreszeléket az italhoz.
  • Ha sűrűbb italt szeretne, mint amit kapott, a következőket teheti a legközelebbi italkészítésnél:
    • Ha az italt a 4-es vagy az 5-ös programon készítette el, legközelebb használja a 3-ast, amivel sűrűbb italt készíthet.
    • Csökkentese a hozzáadott víz mennyiségét a minimum jelzésig.
    • Adjon az italhoz egy kanál rizst főzés előtt.
  • Ha kevésbé sűrű italt szeretne, mint amit kapott, a következőket teheti:
    • Ha az italt a 3-as programon készítette el, használja a 4-es főző vagy az 5-ös turmix programot.
    • Növelje a hozzáadott víz mennyiségét a maximum jelzésig.
    • Csökkentese a fő összetevő (szója, rizs, gabona, mag) mennyiségét a receptekben leírtakhoz képest.
  • Ha nem elég homogén az ital, a főzés után indítsa el az 5-ös turmix programot.
  • A megfőzött italt mindig szűrje le a készülékhez csomagolt szűrőn keresztül. A szűrőn fent maradt masszát ne dobja ki. Használja müzlibe, süteményekbe, vagy fasírtba. Erre számos tippet talál egyéb receptjeink között.
  • Egy csipet só hozzáadása az italhoz jobban kihozza az ízeket.
  • Javasoljuk, hogy az elkészült italt üveg kancsóba tárolja.
  • A kész italt tárolja hűtőben, és 2-3 napon belül fogyassza el. Ha gyümölcsös verziót készít, azt hamarabb – legkésőbb 36 órán belül fogyassza el.

Készülékkel kapcsolatos tippek

Készülékkel kapcsolatos tippek – a hosszú élettartam titka

 

  • A készüléket használat után lehetőleg gyorsan mossa el. Ne várja meg míg beleszáradnak az alapanyagok.
  • Figyeljen, hogy az elektromos részek sose kerüljenek víz alá.
  • A készülékben ne készítsen húst és ne használjon tejtermékeket. Amennyiben olyan ételt vagy italt szeretne készíteni, melyben ezek az összetevők szerepelnek, azt mindig utólag adja hozzá és csak az 5-ös turmix funkciót használja ilyenkor.
  • A készülék elsősorban növényi tejkészítésre lett kifejlesztve. Ne használja úgy, mint egy nagy teljesítményű turmix gépet vagy aprítót (pld. ne használja jeges smoothie készítésre).
  • Szójaital készítéséhez mindig hideg vizet használjon ellentétben a többi itallal, és kizárólag a készülék 1-es és 2-es programját használja erre a célra.
  • Cukrot, édesítőszert mindig az ital kihűlte után adjon az italhoz, mert a készülékbe beleéghet a hő hatására.

Édesítés, ízesítés, fűszerezés

no title

 

  • Natúr italait ízesítse vaníliával, fahéjjal, kakaóval, reszelt csokival, mákkal vagy akár szerecsendióval. Kísérletezzen, amíg meg nem találja kedvenc ízesítőit.
  • Az italokat kedve szerint édesítheti mézzel, juharsziruppal, nádcukorral, nyírfa cukorral (vigyázzon nagy mennyiségben hasmenést okozhat!), eritrittel, fruktózzal vagy hagyományos cukorral.
  • Mindig törekedjen a természetes édesítésre, és kerülje a mesterséges édesítők használatát.
  • Különlegesebb lesz itala, ha pisztáciával, dióval ízesíti, melyeket előtte egy kis olajon megpirít.
  • Kísérletezzen fűszerekkel! Adjon a natúr italokhoz citromfüvet, borsmentát vagy rozmaringot!
  • Az ízesítőket, fűszereket és a természetes édesítőszereket mindig az ital kihűlte után adja hozzá, ugyanis főzés közben ezek leéghetnek.

Rendelje meg még ma a Vegan Start, hogy fittebb és vitálisabb legyen!


Megrendelés