Hagyományos szójatej áztatott babbólA hagyományos ízek kedvelőinek ajánljuk ezt a krémes szójatejet. Telt, gazdag íze miatt kiváló alternatívája a hagyományos tejnek.

 

  • 3 mérőpohár szójabab
  • hideg víz a jelzésig
  • 1 csipet só

 

Válogassa át a szójababokat és mossa le őket, majd áztassa be 5-10 órára hideg vízbe és lehetőség szerint a vizet többször cserélje. Erre azért van szükség, hogy a bab ne puffasszon. Az előáztatott szójababot és a sót tegye a Vegan Star Vital készülékbe,  majd a tartályt töltse fel hideg vízzel a minimum jelzésig. A fedél megfelelő ráillesztése után indítsa el az 1-es programot. Pár perc után szűrje le az italt, majd ízlés szerint édesítse mézzel, juhar- vagy agavé sziruppal, és ízesítse fahéjjal, kakaóval, vaníliával. Az ital 2-3 napig eláll hűtőben, de fogyasztás előtt felrázandó. Egészségére!

Fontos tudni, hogy 1 mérőpohár szójabab áztatás után körülbelül a duplájára duzzad. Az Ön által megszokott, a boltokban készen kapható szójaitalokhoz hasonló ízt akkor érhet el, ha kb. 3-4 mérőpohár áztatott (szárazon minimum 2 mérőpohár) babot használ.

 

Amennyiben intenzívebb ízű  italt szeretne kapni, növelje a szójabab mennyiségét maximum 300g-ig. Ha túl sűrűnek találja az  italt, akkor pedig növelje a víz mennyiségét a maxiumum jelzésig.

 

 

Hagyományos szójatej áztatott babból

REGGELI AKCIÓS CSOMAG!

A Vegan Star Active növényi tejkészítő most 59 999 Ft-ért az Öné lehet!
REGGELI AKCIÓ! Rendelje meg most a Vegan Start és a Salzburgi Pelyhesítőt együtt hogy reggelije még egészségesebb legyen!

több infó

Rendelje meg még ma a Vegan Start, hogy fittebb és vitálisabb legyen!


Megrendelés