Az egészséges étrend alapszabályaiÉrdemes szem előtt tartani azt a pár szabályt, melyek betartásával étrendünk és ezáltal mi magunk is kiegyensúlyozott és egészséges legyen.

Az egészséges étrend a jó általános egészségi állapot alapfeltétele, amelyhez a mozgás és a pozitív életszemlélet is hozzátartozik.

1. Fogyasszon sok friss, nyers táplálékot (gyümölcsöket, zöldségeket), így minden szükséges vitaminhoz, ásványi anyaghoz hozzájut szervezete. Ha van rá lehetősége, neveljen saját zöldségeket, gyümölcsöket és fűszernövényeket. A vásárlás során répa, cékla és egyéb gyökérzöldségek esetében (főleg ha kisbabájának készít ételt) válassza a biot. A zöldséget és gyümölcsöket mindig alaposan mossa meg fogyasztás előtt.


2. Étrendje alapját a gyümölcsök és zöldségek mellett képezzék a teljes kiőrlésű gabonafélék, a magok és tojás. Húsok közül inkább sovány húsokat és a halakat válassza.

3. A lehető legkevesebb feldolgozott és adalékanyagokkal teli élelmiszert fogyasszon, és az ételeket főleg maga készítse. A mindennapi rohanás során egy kis odafigyeléssel, előre tervezéssel és ahhoz igazított bevásárlással rengeteget tehet saját és családja egészségéért.

4. Cukor helyett édesítéshez használjon mézet (1 évnél kisebb korú gyermeknek a botulizmus miatt ne adjon mézet), fruktózt, xillitet, eritritet vagy más természetes édesítőszert. Mindenképpen kerülje a mesterséges édesítőszereket (pld. aszpartám, nátrium ciklamát, stb).

5. Minden nap igyon elegendő vizet (1,5-2 liter), annak is kb. 60%-át a délelőtt során fogyassza el.

 

Hogyan segít Önnek a Vegan Star az egészséges táplálkozásban?

A Vegan Star növényi tejkészítő géppel készült növényi italok és a velük- vagy belőlük készült ételek pl. kásák, szójajoghurt és tofu fontos alapja lehet az Ön egészséges étrendjének. A növényi tejek fehérjékben és rostokban gazdagok, ugyanakkor rendkívül alacsony a zsírtartalmuk. Amennyiben italait olajos magokból készíti el, úgy biztosítja a folsav és E-vitamin bevitelt is. Ismerje meg jobban az egyes alapanyagokat, hogy még tudatosabban állíthassa össze étrendjét.

Az egészséges étrend alapszabályai

REGGELI AKCIÓS CSOMAG!

A Vegan Star Active növényi tejkészítő most 59 999 Ft-ért az Öné lehet!
REGGELI AKCIÓ! Rendelje meg most a Vegan Start és a Salzburgi Pelyhesítőt együtt hogy reggelije még egészségesebb legyen!

több infó

Rendelje meg még ma a Vegan Start, hogy fittebb és vitálisabb legyen!


Megrendelés