A növényi tejekről

A növényi tejek csodálatos hatásai

 

Napjainkban kezdett ismertetebbé válni és szélesebb körben elterjedni a növényi tejek fogyasztása. Egyre többen ismerik fel, hogy szójatejet, rizstejet, mandulatejet és egyéb növényi italokat nemcsak azoknak érdemes fogyasztani, akik laktóz- vagy tejfehérje allergiával rendelkeznek, hanem mindenkinek aki tudatosan figyel egészségére.

Örök igazság, hogy étrendünk legnagyobb részét növényi eredetű táplálékból érdemes magunkhoz venni. Táplálkozásunk álljon sok teljes kiőrlésű gabonából, zöldségekből, gyümölcsökből és magokból. A növényi tejek és a belőlük készült gyümölcsös turmixok vagy levesek egyszerre ötvözik mindezt! Biztosítják az optimális anyagcseréhez szükséges fehérjéket, szénhidrátokat, vitaminokat és nyomelemeket, és mindezt úgy, hogy közben hozzájárulnak a szervezet folyadék és rost beviteléhez. A növényi tejek rendkívül finomak és változatosan elkészíthetőek! 

 

Hogyan illeszthetőek be a növényi tejek a mindennapos táplálkozásunkba?

  • tej és tejtermékek helyettesítőjeként
  • a mindennapi étrend részeként: natúr, ízesített változatban, gyümölccsel összeturmixolva
  • főzési alapanyagként levesekbe és főzelékekbe
  • pudingokhoz, sütikhez tej helyettesítőként
  • müzlire ráöntve
  • kávéba
  • tofunak és joghurtnak, mely szójaitalból készíthető el

     

Ismerje meg az egyes alapanyagokat!

Gabona kisokos


Kisokosunk segítségével jobban megismerheti a szóját, a rizst, a fő gabonákat és magokat, azok jellemzőit és előnyeit.  

Kinek ajánljuk a növényi italokat?

Egészséget mindenkinek!


A növényi italok számtalan előnyt rejtenek a sportolók, testépítők, diétázók, kismamák számára, és mindenki másnak aki egészségesen szeretne élni. 

Növényi italok tej helyett

Növényi italok tej helyett


Nagyfokú laktózintolerancia esetén a tejtermékek teljes kivonása javasolt az étrendből. Ez esetben is kiváló alternatívát nyújtanak a növényi italok!

Programok

6 egyszerű program az Ön kényelméért

Ismerje meg a készülők 6 különböző programját, melyek segítségével könnyen elkészítheti kedvenc szója-, rizs-, gabona vagy magból készült italait.

Receptek

Változatos, finom italok és még sokkal több


Próbálja ki receptjeinket, melyeket alapanyagok szerint csoportosítottunk, hogy Ön még könnyebben megtalálja a kedvenceit.

Blog

További egészséges életmóddal kapcsolatos témáink


Olvasson még többet az egészséges életmódról, az egészség pszichológiájáról, tápanyagokról és még sok egyéb érdekességről.

Rendelje meg még ma a Vegan Start, hogy fittebb és vitálisabb legyen!


Megrendelés